Bilder 04 Logo til stiftelsen Mjøsen Lange

Aktiviteter            Om skipet             Bilder           Kontakt


Eldre bilder:  1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003
 

 

Roing til KastrudTorsdagstur til Kastrudborgen (26. august 2004) 

Med seks voksne og ti barn dro vi på fellestur med Ro- og kajakklubben tilo Kastrud bydeborg oppe i Svartevja. Vi gikk denne gangen opp hovedinngangen fra nordsiden forbi bymuren. Denne er ennå tydelig synlig og ligger tvers over, 40 meter brei. Det er syv bygdeborger til langs Mjøsa. Alle på østsiden av >Mjøsa, til forsvar mot en trussel fra Hadeland?

 

Viking skipet øses. I bakgrunnen ses Balder fra Gjøvik.

Rekruttering på Vikingskipet (18. august 2004)

Frida og Ulrik kom for å se på onsdagsroingen. Det kom ikke nok til å fylle skipet, men skipet var fullt av vann. Øsing av vikingskip ble alternativet denne onsdagen, og Ulrik viste seg som et høvedsmanns emne, da han dirigerte pappaen sin til å øse, mens han selv stod ved styreåren!

 

Engelske slosskamp vikinger øver seg på å ro vikingskipet i takt

Vikingfestivalen på Karmøy (14. juni 2004)
På Bukkholmen utenfor Avaldsnes ligger Vikinggården.  Markedet lå fantastisk flott  i historiske omgivelser. Til neste år åpner de stornaustet og lager "viking" brygge. På festivalen kom også den nye store båten til Bergenserne, Haakon Haakonson, seilende fra Bergen. Tyra, den tidligere båten, kom Bjørn med i forbindelse med filmopptakene til Hybris film. Opptakene skal bli en del av utstillingen til Norvegen historiesenter, et forsknings- og formidlingssenter, som er under oppbygging. Vikinglaget på Karmøy har også en femkjeiping, uten rigg.


Rigging av vikingskipet Mjøsen Lange

Båten er sjøsatt og rigget (26. mai 2004)
Etter en del omganger med linolje, terpentin og tre tjære ble Båten sjøsatt på tirsdag og rigget på onsdag, klar til bruk på torsdag. Båten er i fin stand og vi gleder oss til en aktiv vannsesong på Mjøsa og vannene utenfor.

 

 

 

Seiling med vikingskipet Mjøsen Lange på Lillehammer fjorden
Båtlaget Mjøsen Lange er etablert
(8. mars 2004)
Etter tingmøte i stiftelsen, ble "Båtlaget Mjøsen Lange" etablert for å åpne for at båtinteresserte kan bli  medlemmer og delta på aktiviteter. Ebbe Horneman ble valgt til ny leder i Båtlaget og stiftelsen. Til stiftelsesmøtet serverte Kulturstua i Ro elgsuppe. Ebbe viste bilder og fortalte fra turen i Østerled 2003.

 

Efter seminaret besøkte vi båthuset til vikingskipet Sif-Ege fra Fredrissund
Råsejlerseminar Danmark
(23. februar 2004).
Vikingskipslauget Sif-Ege inviterte til Råsejlseminar i Fredrikssund nord i Roskildefjorden. Skudelev ligger rett ved og Vikingskipslauget Sif-Ege har selv en skudelevkopi av båt nr tre. Jon Godal kom og fortalte om opplæring av mannskap og utfordringer i dårlig vær. Det er over 20 vikingskips lag i Danmark. Neste treff arrangeres av Ribe i Sydjylland.

 


Stiftelsen Mjøsen Lange, Lillehammer
Ansvarlig redaktør: Kai Gjessing, e-post: Post(at)mjosen-lange.no
 Oppdatert: 21 november 2006