Bilder 01 Logo til stiftelsen Mjøsen Lange

Aktiviteter            Om skipet             Bilder             Nyheter               Kontakt


Eldre bilder:  1996, 1997, 1998, 1999, 2000
 

17.-21.2,Viking arr i York. Årlig stort arrangement med norsk deltakelse i 1066 og siden 1980! (1)

Vikingskipene satt på kaien utenfor Kings Arms pub

8.-10.6.    Mønevann ved Lørenskog som er et at de flotteste stedene vi opptrer. Et perfekt sted å opptre sammen med Borg og Borre vikinglag. (3)

 

29.6-8.7.Sam seiling tur/retur  Fredrikstad til Hamburgsund og opp til Sandefjord med skipene Gaia (Sandefjord), Vidfavne (Gøteborg) og Visund (Sarpsborg) til vikingmarked i Stavern (5)

Styrkar Kai på vei til Hamburgsund

9.-15.7.    Seiling Stavern - Koster - Fredrikstad (4)

Seiling på svenskekysten

14.-15.7   Vikingbryllup i Borg, på Borg-vikinglags området på Eidet, et sted med ”sus” (2)

Skipet Vidfavne ved kai i Sandefjord

27.-29.7.  Borg Vikingmarked arrangert for andre året. Fantastisk engasjement i roingen rundt Fløndra (3)

 

2.-5.8.      Hornborg vikingmarked ved Hamburgsund, et fantastisk flott område, men det var i år for sterk vind til å ro med publikum. Vi tilbød isteden ”øsing av vikingskip” (4). Gaia fra Sandefjord og , Vidfavne og Starkodder fra Göteborg ankret opp sammen med de lokale båtene To små Årbybåter og en modifisert femkjeiping fra Gokstadfunnet.

vikingskip samling i Hamburgsund

7.8.          Hurdals sjøen: årlig arrangement med Oslo idrettskrets sammen med Østmarka idrettslag for funksjonshemmede som har samling på Hurdalsvangen  (2)

 

30.8.        Kastrudborgen var en historisk tur fra Jostuen inn Svartevja og vi besteg borgen fra den bratteste siden. Samarr med LOT og Lillehammer Ro- og Kajakklubb. (20)

Vikingskipet Mjøsen Lange i Svartevja for å bestige Kasterudborgen

1.-2.9.      Måneskinns roing rundt Helgøya. Første samarrangement med vikingskipene på Mjøsa (Hamar, Biri, Gjøvik og Lillehammer) sammen med kajakkpadlere og roere fra ro og kajakklubbene samme steder samt Ringsaker/Furnesfjorden. Flott arrangement i eventyrlig vær! (25)

 

Skipet Balder ror langs Neslandet
9.-11 september: Vi var invitert til St. Ives. Her møtte vi medlemmer av the Vikings som slåss på slettene utenfor byen. Vikingskipet Mjøsen Lange med krigere i St. Ives

5.-7.10.    Råseilshelg i Oslofjorden, hvor kystlaget viken er arrangør. Vi hadde i år frisk vind så vi fikk øvet oss på seiling med kyndig instruksjon fra medseilere. Overnatting på Landsteilene med fiskesuppe (4)

En Sognefæring under seil i Oslofjorden

18.11.      Universitetet i Oslo viking symposium med forelesere fra ulike universitet i utlandet som felles seminar for vikingtid/middelalderstudiene ved universitetet.(1)

 

18.11.      Oldsaks samlingen og sjøfarts museet, foredrag om andre vikingskipsfunn ved professor Arne Emil Christensen (1)

 

26.11.      Vikingseminar med bildefremsyning hos Høvedsmannen sentralt på Lillehammer (8)

 

8.12.        Konsert i store Maihaugsalen med gruppen Skald fra Gvarv og Gjøvik (11).

Gruppen Skald med Lasse, Stein Villa og Harald Foss

 


Stiftelsen Mjøsen Lange, Lillehammer
Ansvarlig redaktør: Kai Gjessing, e-post: Post(at)mjosen-lange.no
 Oppdatert: november 2001