Bilder fra Nova Scotia 4. - 10. august

Vi krysset Belle Isle sundet på onsdag 26. august. Været var stille og de tre første tiimene rodde vi. Deretter forsøkte vi å seile, men vi hadde ikke tilstrekkelig vind. De minste båtene måtte taues og de litt større gikk for motor fram til Quirpoint island. Dagen etter flyttet vi skipene til Sacered Island for å ligge i posisjon til vi skulle seile inn på fredag kl 14.På lørdag avduket vi runesteinen og på søndag til tirsdag seilte vi uten for leiren. på onsdag tok vi opp skipet for å reise nedover til Halifax og St. Johns på egenhånd.

På veien ned ble vi gjort kjent med en trebåtfestival i Mahome bay, som vi besøkte og vi dro også innom Lunnenburg til Camp Norway før vi dro til Halifax. I Halifax besøkte vi Roklubben i Northwest Arm og flyttet så over til marine museet i sentrum og lå der tre dager. På onsdag 9. august deltok vi i avskjedssermoni til en Canadisk admiral Miller, som konsulen i Halifax ønsket å takke for hjelp til Camp Norway arbeid og arrangementer rundt krigsseilere. Vi entret korvetten Sackville og holdt en liten tale og overakte gaver.

Klikk på bilde og få det opp i stor størrelse

Vi har sjøsatt skipet på den eneste utkjøringsrampen vi fikk låne.

 

Roere fikk instruksjon i roteknikk

Vi rodde rundt på havna med stadig nye grupper

Ut mot Oak Island og tilbake igjen. En populær aktivitet på en trebåtfestival

Minnesmerke i Camp Norway i Lunnenburg

 

Konsul Engset og admiral Miller sammen med mannskapet på Mjøsen Lange i Halifax ombord på korevetten Sackville. Masten på vikingskipet Mjøsen Lange stikker opp bak! (NB bildet er desverre uklart)

Taler under sermonien for admiral Millers arbeid for Camp Norway i Lunnenburg og krigs seilere

Kai poserer foran flaggene fra Ugland Shipping og Norge