Vi er nå på fest på Labrador. Kl er 12 om natten og lokal befolkningen stiller opp 110 prosent. Mjøsen Lange har kommet på førstesiden i Northern Pen, en lokal avis som kommer ut hver uke. Vi har kjempevær og høy oppmerksomhet i dette tynt befolkede område. Det er fantastisk, og vi føler oss som flytende ambassadører for Norge. Utrenriksdepartemetet har bidratt med gaver, som blir meget godt mottatt.

Vi krysser Belle Isle sundet på onsdag og ankommer lanse aux Meadows på fredag. Da møter vi den norske ambassadøren som sammen med oss skal overrekke en runesten til minne om Helge og Anne Stine Ingstads funn på Newfoundland tidlig på 60 tallet.

Vi har med oss et blandet mannskap fra Oppland, Akershus og Telemark. Fra Telemark har vi med to profesjonelle musikere, Harald Foss og Mari Foss som underholder med sin sang og spill alle steder vi reiser. De er meget flinke og vi får den oppmerksomheten vi setter pris på!

Vi planlegger nå opplegget for overlevering av den runesteinen Arne Larsen og Ingrid Paulsrud har hugget ut.
Etter arrangementet reiser Ebbe og jeg videre til Halifax og St. Johns. Vi sliter litt med å skaffe en leiebil med krok, men det kan vel løses.

Vi har også hatt problemer med kommunikasjon, men har elget oss innpå hoteller og andre for å få internett forbindelse.
Klar til avreise fra Red Bay
Mannskapet samlet ombord i Mjøsen Lange før overfarten fra RedBay
Harald og Mari Foss Foss spiller i red Bay
 
Harald og mari foss spiller munnharpe duo ved ankomsten til Red Bay 

Tine Blom orieneter Hav og fiskeriministeren om vikingtiden og politisk utvikling

Tine Blom orieneter Hav og fiskeriministeren om vikingtiden og politisk utvikling